bilder

NORGE I DAG...

Vi overstrømmes av informasjon og meninger, reklame og påstander, protester, proklamasjoner, holdningskampanjer og et tonn med gode råd om alt mellom himmel og jord! Noen ganger blir det litt mye. Vi får lyst å stenge for syn og hørsel, sette oss forann tv eller pc for å slappe av... men blir bare overskyllet med mer informasjon... Det er så mye å forholde seg til. Så mye å velge bort...

 

Av og til tenker jeg at det var enklere før. Uten pc og mobil, uten tv og titalls kanaler hele døgnet. Det var èn kanal da jeg var barn. Den startet kl 17.55 og sluttet i anstendig tid, så folk fikk lagt seg i tide.

 

Men jeg tror ikke at alt var enklere før. Annerledes, men ikke enklere. Jeg tror vi da som nå, måtte vi ta de store og viktige valgene. Det har ikke har forandret seg. Vi må fortsatt velge vårt eget livsinnhold, vi må fortsatt velge hvilke kvaliteter vi vil bygge livet vårt på. Vi må fortsatt velge om vi ønsker å bygge vår egen karakter. Og disse valgene er umulig å gjøre gode, hvis du ikke er deg bevisst hva som er DINE verdier. Verdier er et "stort" ord. Som voksne vet vi liksom hvilke verdier vi har.

Men gjør vi virkelig det? Eller har vi bare overtatt -adoptert om du vil, verdiene fra noen andre? Foreldre, studiekamerater, kollegaer, venner eller nærmiljø... Hvis du virkelig våget å stille deg selv spørsmål om hva som virkelig teller i det lange løp, jeg mener det lengste løpet... det som varer forbi døden... Hva er det da som EGENTLIG teller? Er det jobben, eller å være enig med andre, eller å bli likt, eller familien, suksessen, ferien... Hva om DIN morgendag ikke kommer i morgen? Hvor står du da?

 

Du har sikkert økonomiske forsikringer. De fleste av oss har det. Vi forsikrer bilen vår, huset og helsen. Forgjengelige ting. Men hva med din sjel? Er den forsikret? Går det an, spør du kanskje. Nei, du kan ikke gjøre det. DU kan ikke forsikre sjelen. Det er det bare en som kan, nemlig Han som betalte forsikringsprisen for deg.

Du skjønner den prisen var så høy, fordi du er så verdifull! Den er faktisk allerede betalt av Guds egen sønn, Jesus Kristus, ved at han ga sitt liv ved å dø på korset, en grusom henrettelse, og offentlig ydmykelse. Det var det det var, rent menneskelig, i det synlige, men i den åndelige sfæren skjedde det motsatte; Jesus triumferte over djevelen og synden, ved å sone for alle mennesker!

Har du tenkt på det, at Jesus så lett som bare det, kunne ha kalt på hele himmelhæren av engler til hjelp og bare hoppet ned fra korset, men han valgte å lide døden. Han valgte døden for deg og meg. Ved sins død betalte han forsikringsprisen for oss, fordi han visste at dette var eneste redningen for alle mennesker.

Men hvordan skjer det da? Det skjer ved tro. Kanskje må du be til Gud, hjelp meg,å tro, så vil Gud hjelpe deg! Når vi kommer til Gud med vår oppriktighet, så løper Han oss i møte, men lange raske steg! Han elsker å hjelpe oss mer enn vi forstår. Han er så uendelig glad i oss!

 

Om du vil være et barn av Gud og ta imot den forsikringen som Jesus har skaffet for deg, så be denne bønnen i alle enkelhet med hel oppriktighet: "Kjære Jesus, jeg kommer til deg nå med hele meg, akkurat slik jeg er. Jeg ber deg rens meg for all synd og tilgi meg. Jeg tror på deg og vil at du skal bli min Herre. Takk for at jeg nå blir født på nytt og at du gir meg en ny Ånd, som er ren og sterk. Takk at du nå bor ved troen i mitt hjerte, og at jeg er nå et barn av Gud. Takk for at det er sant at ingen kan nå rive meg ut av din hånd Gud og at du nå er min far i himmelen. Jeg tilhører deg for alltid! Amen."

Om du nå ba denne bønnen, er du blitt et Guds barn like mye som hvem som helst andre som også har tatt imot denne gaven. I Romerne. 10.9 står det: "For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst."

 

Og i Johannes 10. 27-28 står det: "27 Mine sauer hører min stemme; jeg kjenner dem, og de følger meg. 28 Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd."

 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en lokal bibeltro menighet eller kirke, snakk med noen og fortell at du har tatt imot Jesus som din personlige frelser. Akkurat som kroppen din trenger næring, trenger sjelen det også, og derfor er det viktig at du leser i bibelen, som er Guds ord. Det er lettest å begynne i det Nye testamentet, feks Johannes evangelium (på engelsk: John) Har du tatt i mot Jesus nå, eller nylig, vil jeg sette stor pris på å høre fra deg på mail. Eller om det skulle være noe som ligger deg på hjertet å dele med noen om. Vi trenger alle å ha noen å stå sammen med. Gud velsigne deg!

 

Min mailadresse er :

gislaug@gislaug .com

Et knippe bilder av ulikt format !

Gislaug Paula Lillebø